10 Ramadhan ~ Roti sardin goreng

Petang semalam puas memikir nak masak apa..ntah macam mana tetiba terlintas kat kepala ni roti gardenia..Terus terbayang² roti sardin goreng! hahaha ape lagi ketung ketang ketung ketang terus lah kat dapur cepat² takut tak sempat..mana nak masak inti lagi nak goreng roti lagi kan...

Mula² sebelum goreng roti haruslah sediakan inti dulu..Sardin di dalam tin perlu dimasak terlebih dahulu tau..Mula² tu kena tumis cili kering yang telah dikisar dengan bawang kemudian barulah masukkan sardin..Kalo tak masak mana nak sedap kan?takdelah rasa pedas² semua tu..

lebihan inti yang disimpan..yang ni belum dimasukkan bawang lah..kang masuk semua siap² takut tak tahan lama pulak bila simpan..Setiap kali buat inti ni mesti buat lebih..Senang esok² nak makan terus leh goreng roti je..

roti sardin goreng yang sedia untuk dimakan! nampak sedap tak?hahahaha.. sedap tau roti tu rangup macam pisang goreng je..arghh terus terliur..

Semalam berbuka dengan roti sardin goreng + murtabak daging kambing instant..itu jelah menu nya..walaupon berbuka dengan ala kadar je pon kenyang nya sampai bawak ke tido pulak tu. roti sardin ni pon sempat makan 2 roll je dah kenyang, gorengnya 7 ketul..selebihnya?ntahlah bangun pagi tadi tak nampak pon..habis di kerjakan papa darwisy kot..lupa pulak nak tanya..

Petang ni nak masak apa pulak ye..sila bagi idea kuih apa yang senang nak buat??nak yang senang² je tau

0 comment... add one now